U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je bivši predsjednik dubrovačke organizacije SDP-a i bivši član te stranke Jadran Barač. Tim povodom osvrnuo se na svoj odlazak u jeku izborne kampanje. Podsjetimo, otišao je zbog incidenta sa susjedom i pokrenutog postupka protiv njega te je tad poručio kako ne misli da više ima politički legitimitet za kandidata za gradonačelnika.

“Meni je politika uvijek bila strast. Zato sam se i aktivirao svojedobno, međutim aktivnosti su se dogodile da sam dao ostavku prije izbora i to mi je žao jer sam bio aktivan u kontinuitetu četiri godine i htio sam vidjeti hoće li se to rezonirati kod građana. I to je ključno, kao i sigurnost u sebe, za napredak u političkoj karijeri. Ja sam smatrao da je to uhićenje bilo ključno za nastavak karijere i shvatio sam da neću to moći nastaviti raditi kako sam zamislio”, istaknuo je Barač te dodao: “Da je policija profesionalno postupila vjerojatno netko ne bi pustio tu informaciju vani nekoliko minuta nakon što mi je priopćeno da ću biti pritvoren. Ja nisam očekivao da će sve tako dogoditi zbog tog jednog obavijesnog razgovora.”

Dodao je Barač kako je bilo ljudi koji su smatrali da je unatoč pravnoj situaciji trebao ostati u politici. “Nisam to mogao jer ako meni netko može govoriti u javnosti da sam nasilnik, onda ja ne mogu govoriti nekome drugome da je on politički nasilnik.”

Iz stranke se u konačnici povukao tek prije nekoliko mjeseci, u listopadu 2022. Na pitanje vidi li se i dalje u politici i kako vidi svoju budućnost, Barač je rekao kako zasad o tome ne razmišlja, bar dok se pravosudni proces ne završi. “Nemam ambiciju ni planove. Za biti učinkovit treba tim i organizacija. U široj slici, ja sam tada u gradskom vijeću bio sam.”

Što je Barač još rekao na ovu temu pogledajte u sljedećem videoisječku.

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: