Gostujući u ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović, predsjednik dubrovačkog HSLS-a Miho Baće govorio je o počecima svog političkog djelovanja, ali i statusa stranke koju predstavlja.

“HSLS je bio u mojim pubertetskim danima nešto čemu sam stremio. Sanjao sam i danas sanjam liberalnu Hrvatsku. Veličine kao što su Vlado Gotovac i Dražen Budiša su bile razlogom što sam ušao u HSLS, a s druge strane nisam bio zadovoljan vladajućim strukturama, HDZ-om, kojemu smo dali mi šansu. Nakon stoljeća traženja države, dobili smo je i ona u onim počecima nije zadovoljavala moje kriterije”, rekao je Baće te dodao kako nikad neće napustiti HSLS jer “nije onaj koji izdaje”.

Zanimljivo je da je HSLS na županijskoj razini u koaliciji s HDZ-om. S istom su strankom nastupili i na proteklim kotarskim izborima, no čelnik HSLS-a ne vidi ništa sporno u tome što je u koaliciji sa strankom protiv koje se nekad davno zalagao.

Baće je govorio i o tome kako svome gradu želi samo najbolje, a na pitanje planira li se kandidirati na mjesto gradonačelnika rekao je: “Pa ne znam, daleko je do toga.” Ipak, rekao je kako smatra da bi HSLS trebao samostalno izlaziti na izbore.

Više na ovu temu pogledajte u video isječku.