U emisiji Jedan na jedan Dubrovačke televizije urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović ovog je četvrtka gostovala Nataša Gabričević, bivša predsjednica Gradske organizacije HNS-a. U emisiji se osvrnula na stanje u stranci i otkrila kako se više neće kandidirati za to mjesto.

Izbori u HNS-u sukladno Statutu te stranke trebali su se održati u roku od šest mjeseci nakon izbora, no to se nije dogodilo. “U dosta podružnica u županiji nisu održani izbori jer to je po statutu obveza, ali unutar stranke se vertikalno dogovorimo je li nešto neophodno ili nije. Puno intenzivnije stranka radi na sjeveru države”, istaknula je Gabričević, a na pitanje što se onda događa na krajnjem jugu odgovorila je: “Aktivnosti su svedene na minimum. Postoje tu i kontakti i komunikacija. Sad kreću pripreme za parlamentarne izbore, sljedeći tjedan je regionalni sastanak u Splitu, ali nemamo potrebu da budemo prisutni kao prije jer mi nemamo predstavnika u gradskom vijeću tj. predstavničkom tijelu i nema potrebe opterećivati svojim prisustvom javnost kad postoje oni koji su izabrani.”

Na pitanje zašto ne održavaju konferencije za medije kako bi osvijestili javnost o pojedinim temama svakih mjesec do mjesec i pol, nekadašnja predsjednica GO HNS-a odgovorila je kako bi to više bio aktivistički pristup. “Mi smo ustrojeni kao stranka i to nije poželjno.”

Gabričević je rekla i kako se ona sasvim sigurno neće kandidirati za predsjednicu podružnice HNS-a.

Više o ovoj temi u nastavku.

U nastavku pogledajte što je Gabričević odgovorila na pitanje hoće li se kandidirati za mjesto gradonačelnice.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: