U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovao je Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku. Jedna od tema bila je i nedavno obilježena obljetnica 20 godina postojanja sveučilišta.

“Obilježavamo svaku petu godišnjicu kako bismo mogli pokazati ljudima što smo u tom periodu ostvarili. Iz perspektive ljudskog života 20 godina je jako puno, ali za razvoj sveučilišta je to kratko vrijeme. Za školovanje docenta koji je prvo zvanje koje može nositi jedan predmet vam treba 20 godina sustavnog školovanja”, istaknuo je u emisiji Burum te dodao kako su u 20 godina od slabe prostorne infrastrukture došli do respektabilnih prostorija Studentskog doma i kadrovski se ekipirali pa imaju oko 110 doktora znanosti koji su izabrani u zvanje.

Burum je u emisiji odgovorio i zašto na obilježavanju važne obljetnice nije bilo bivših rektora. “Meni je žao. Mi smo pozvali i bivšeg rektora i bivšu rektoricu. Oni su dobili pozivnicu, kontaktirani su i telefonski i žao mi je što nisu došli. Ja to ne znam zašto, morate pitati njih. Oni su imali svoju ulogu u razvoju sveučilišta i bilo bi lijepo da su došli”, rekao je Burum te dodao kako bi bilo skandalozno da ih nije pozvao.

Više u kratkom videoisječku.

 

Cijelu emisiju pogledajte ovdje: