U ovotjednoj emisiji Jedan na jedan urednice i voditeljice Danijele Demarin Hasanović gostovala je predsjednica županijske skupštine, od jučer i gradska vijećnica Terezina Orlić. Komentirala je znakovlje HOS-a na sjednici gradskog vijeća, točnije majicu u kojoj je došao vijećnik Ivica Roko.

“Mi se stalno vrtimo oko istih ili sličnih tema. Jedno je u Domovinskom ratu, što je predstavljao HOS, znamo da su bili na prvoj crti obrane”, istaknula je Orlić te dodala kako bi se taj dio trebao tako promatrati, no kako se usto vraćamo i u dalju prošlost koja nije slavna za naš narod. “Prije 3, 4 godine smo imali takvu egzibiciju gdje te netko nagovori, imaš li ti hrabrosti za to ili nemaš. Pa tada nitko nije reagirao. Vijećnik DDS-a je stavio masku upravo ovo obilježje postrojbe i nije nitko reagirao. Sjednica se odvila do kraja. On je nakon pet minuta skinuo masku, a DDS je tada potegnuo neke korake jer smatramo da neki znakovima, pogotovo koji se vežu za taj dio prošlosti u vijećnici tu nije mjesto. A moglo bi se reći da tu nije mjesto ni nekim vijećnicima.”

Gradska vijećnica je komentirala i odlazak Srđevaca sa sjednice. “Ja se ne bih složila sa Srđevcima. Digli su zapravo na neku razinu cijeli problem koji – ok, niste za to, to vrijeđa vaša ustavna načela – ali ipak je na toj sjednici bio proračun, najvažniji dokument za 2024. i zapravo se oko toga digla jedna nepotrebna situacija u kojoj je zapravo dobro vijećnik Vlahušić predložio pauzu da se duhovi smire.”

Detaljnije u kratkom videoisječku.