Gošća ovotjedne emisije Jedan na jedan Dubrovačke televizije koju vodi i uređuje Danijela Demarin Hasanović bila je odvjetnica Viktorija Knežević koja posljednjih tjedana javnim istupima žestoko kritizira gradsku vlast. Upravo se zato postavlja pitanje je li se iza njenog građanskog aktivizma krije i politička ambicija. Inače, Knežević je u prošlosti bila članicom HSLS-a, LS-a i HNS-a, a na izborima za Europski parlament našla se na listi stranke Pametno iako nije njena članica.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je ekskluzivno za Dubrovačku televiziju kako je Knežević ‘wannabe’ političarka, ali i da je ljubomorna na njegove izborne rezultate. Odvjetnica mu u emisiji nije ostala dužna: “Što se ljubomore tiče, ne znam na što sam više ljubomorna – na njegovu inteligenciju ili njegovu elokvenciju. Ili možda na njegovo obrazovanje. A to za wannabe političarku – Mato Franković i ja smo se dosad više puta sukobili na neki način u javnom prostoru, da sam ja govorila o jednim, a on o drugim temama. U svakom od tih duela je bilo bolno očigledno da ono što ja govorim i što ja jesam je puno bolje i da više znam i da puno bolje zastupam interese sugrađana nego on koji je izabran za tu funkciju i za to prima plaću. Ako sam ja wannabe političarka, ja ne znam onda što je on i kako bi se on trebao nazivati”, istaknula je Knežević te dodala kako je njegova izjava zapravo pokazatelj koliko je se Franković boji i koliko se boji da ne doživi sudbinu Vice Mihanovića u Splitu.

Svaki put kad pokuša nešto reći, svaki put se pokaže koliko je bolno nesposoban, koliko je manipulativan i koliko je inferioran u odnosu na mene pa onda razumijem što ne želi sudjelovati u javnim raspravama”, rekla je odvjetnica u emisiji te dodala kako vjeruje da bi pobijedila na izborima ukoliko bi se kandidirala. “Kad bih se ja zaista odlučila kandidirati vjerujem da bih potukla HDZ do nogu s njime na čelu i da bi od Mata Frankovića ostali samo dugmići”, zaključila je Knežević.

Više u video isječku, a cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.