U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovala je Karmela Nikolić Prkačin, predsjednica Udruge kineziologa Dubrovačko – neretvanske županije – koja je nedavno osnovana na inicijativu prof. dr. sc. Gorana Leka iz Zagreba. Udruga danas broji oko 100 članova i dio je Hrvatskog kineziološkog saveza koji je organiziran kao savez udruga  kineziologa općina, gradova i županija s područja Republike Hrvatske.

Udruga djeluju u području edukacije, sporta, sportske rekreacije, kineziterapije i ostalih srodnih područja. Njihovi članovi aktivno sudjeluju u izradi planova i programa tjelesne i zdravstvene kulture, zakona i podzakonskih akata te drugih brojnih dokumenata vezanih uz područje djelovanja. Nikolić Prkačin svoje bogato sportsko znanje i iskustvo nastoji, na što bolji način, prenijeti svojim učenicima OŠ Ivana Gundulića i Umjetničke škole Luke Sorkočevića, gdje radi kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture.

https://youtu.be/KheClnx9ETw

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala Karmela Nikolić Prkačin, predsjednica Udruge kineziologa Dubrovačko – neretvanske županije možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.