U emisiji “Zdrav grad zdravog duha”, gostovao je kineziolog Martin Sentić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Pomorsko – tehničkoj školi Dubrovnik koji je istaknuo važnost bavljenja sportom u životu. Jer, ako smo mi fizički zdravi, dodao je Sentić, lakše ćemo podnositi pritisak današnjeg života.

Sentić je i član Udruge kineziologa Dubrovačko – neretvanske županije – koja je nedavno osnovana na inicijativu prof. dr. sc. Gorana Leka iz Zagreba. Udruga danas broji oko 100 članova i dio je Hrvatskog kineziološkog saveza koji je organiziran kao savez udruga  kineziologa općina, gradova i županija s područja Republike Hrvatske. Uz to, jedna je i od trenera u Sportskoj Školici Dubrovnik, koja za cilj ima omogućiti djeci raznovrstan program primjenom različitih sadržaja (vježbi, igara, sportova) i time utjecati na razvoj njihovih temeljnih psiho-fizičkih sposobnosti.

https://youtu.be/YnI42SwhoCE

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao kineziolog Martin Sentić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Pomorsko – tehničkoj školi Dubrovnik možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.