Foto: DUTV

Cjepivo je sigurno i učinkovito i za trudnice i dojilje tako da, utvrđeno je da je sigurno i za djecu – kazala je u “Točki gledišta” Marije Njavro dr. Ljiljana Betica Radić odgovarajući na pitanje hoće li se kod nas uvesti cijepljenje djece.

Ovo je skoro dvije godine stara bolest i mi stalno saznajemo nešto novo. U početku se govorilo da cjepivo štiti 100% od zaraze, to su svi govorili, onda su govorili da ne štiti u cijelosti ali da 100% štiti od težih oblika. Nakon toga izađu neki drugačiji podaci pa kažu da su to iznimke i da su ti neki već prije oštećeni. I onda nakon toga kažu u Izraelu da dvije doze nisu dovoljne pa se cijepilo i s trećom dozom i sad opet govore da je sad to sigurno. Ja kažem da treba pričekati. Ako cjepivo ne štiti od zaraze nemamo što govoriti, nije se procjepio ni dovoljan broj odraslih, a mi govorimo o cijepljenju djece – kazao je Sorić.

Ne vidim da cjepivo sprječava od zaraze, mislim da je potencijalno veći rizik kada cjepim dijete nego da dobije COVID-19. To je moj stav. – kazao je Sorić.

Ja vas razumijem ali mi imamo posla s živim virusom. Mi ne znamo kakav će on biti za godinu dana. Važno je djelovati sveobuhvatnije i brzo – istaknula je dr. Betica Radić.

Nisam siguran da bi mom djetetu to pomoglo, a možda bi mu odmoglo. Meni je liječnica rekla prije nekoliko mjeseci da se ne cijepim, a na temu cijepljenja djece rekla mi je da ona smatra da je to monstruozno! – kazao je Sorić i pitao urednicu Njavro koliko joj se pedijatara odazvalo pozivu u emisiju.

– A zašto nisu htjeli ako je ovo trenutno jako bitna tema? Pa tko će govoriti o cijepljenju djece ako neće oni? Hoću ja govoriti ili bi oni trebali biti ti – dodao je Sorić na što je Marija Njavro istaknula kako je u emisiju zvala 10-ak pedijatara no nisu htjeli istupati na ovu temu.