Iz Grada Dubrovnika nisu dali odgovore na konkretna pitanja vezano za kršenje zakona RH i kršenja Statuta Grada Dubrovnika u postupku izdavanja lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Sumratin od strane gradonačelnika Mata Frankovića, njegove zamjenice Orlande Tokić te Upravnih tijela Grada Dubrovnika.

Naime uputili smo im sljedeća pitanja.

Niste niti potvrdili niti demantirali sljedeće:
1. Jesu li se gradonačelnik Mato Franković i njegova zamjenica Orlanda Tokić bavili ovim projektom na način da su davali pisane upute i prijedloge kako ometati izdavanje lokacijske dozvole?
2. Tek po nalazu drugostupanjskog tijela (Ministarstva graditeljstva) Upravni odjel je izdao prvi zaključak u 18 mjeseci? Zašto se svjesno krši Zakon o općem upravnom postupku od strane tijela grada?
3. Zašto se Grad Dubrovnik odnosno Gradonačelnik nije očitovao na ozbiljne pritužbe, točnije čak šest njih, te koji su razlozi takvog postupanja?
4. Je li gradonačelnik svjestan da je prekršio članak 29. Statuta Grada Dubrovnika?
5. Je li izvršen nadzor nad radom zamjenice Orlande Tokić i upravnih odjela na temelju ovih šest pritužbi? Ukoliko jest, koji su zaključi nadzora? Ukoliko nije, ljubazno molim obrazloženje zašto se nije obavio nadzor?

Na ovo je stigao odgovor zamjenice pročelnice Ivane Brnin kroz samo jednu rečenicu koju prenosimo u cijelosti.

Vezano za vaš upit gradonačelnik Mato Franković svjestan je da radi te da je radio sve po zakonu, jednako kao i njegovi suradnici – poručili su iz Grada Dubrovnika.

Iz Grada Dubrovnika odgovorili kako je lokacijska dozvola za Hotel Sumratin u postupku izdavanja, no nisu dali odgovor na pitanje zašto gradonačelnik krši Zakon i je li proveden nadzor nad Tokić!

Dok čekamo odgovore, pitamo se je li na pomolu nova afera? Jesu li, prema dostupnim indicijama svojim položajem i ovlastima Franković i Tokić utjecali na neizdavanje lokacijske dozvole?

Nacionalni mediji otkrivaju kako je gradonačelnik Mato Franković prekršio zakon i oštetio državu i Grad Dubrovnik za više od 30 milijuna kuna!