U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, gostovala je nastavnica Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik Laura Čavara, učenice Karol Kralj i Dora Katarina Munitić, koje su pričale o nedavno održanoj humanitarnoj akciji te kozmetičarskom zanimanju.

Gošće večerašnje emisije, nastavnica Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik Laura Čavara te učenice Karol Kralj i Dora Katarina Munitić, naglasile su kako u ovo blagdansko razdoblje ljubavlju, srećom i pozitivom žele ispuniti svaki dan, kako sebi, tako i drugima. Blagdansko razdoblje je razdoblje sreće i dobrih djela pa Obrtnička i tehnička škola, već tradicionalno u ovo doba, želi pokazati dobar duh. Od 11. od 22. prosinca u prostorima škole održala se humanitarna akcija, a prikupljeni iznos se donirao obitelji Žustra iz Dubrovnika. Vrijedne učenice su u frizerskom i kozmetičkom salonu pružale brojne usluge našim sugrađanima, kao što su manikura, pedikura, feniranje, šišanje, masaže, depilacije i tretmani lica po simboličnim cijenama. Održan je i tradicionalni božićni sajam na kojem se mogla kupiti prirodna kozmetika i božićni ukrasi koje su napravili učenici škole. Nastavnica Čavara ističe kako je izrazito sretna jer imaju priliku pružiti pomoć potrebitima.

U sklopu novog predmeta učenice upijaju znanje o prirodnoj kozmetici te samostalno izrađuju proizvode od prirodnih sastojaka. Nakon labela naziva “Lavandula” i masla za skidanje šminke upustile su se i u izradu sapuna za ruke i lice. Labelo izrađuju od pšeničnih klica i bademovog ulja, koji su jako dobri za suhu kožu, dok je pčelinji vosak dobra baza za sve. Jedan od sastojaka je i eterično ulje lavande, u manjoj količini. Labela su, kako kaže nastavnica Čavara, jako tražena. Maslac za lice, koji također izrađuju, sastoji se od pčelinjeg voska, nekoliko kapi limuna, kokosovog ulja i shia maslaca, materijala koji znaju biti izrazito skupi. Učenice koje su upisale kozmetičarski smjer željele su naučiti više o šminkanju ili o manikuri, a što su zavoljele još odmalena.

Sve o blagdanskoj humanitarnoj akciji Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, kao i o kozmetičarskom smjeru, pogledajte u videu ispod ili u petak, u 14.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!

https://youtu.be/W30TqrpxyeQ