Gostujući u emisiji ‘Točka gledišta’ urednice i voditeljice Marije Njavro, na temu izgradnje megalomanske zgrade u Šipčinama i gubitka 200 parkirališnih mjesta predstavnici stanara ulice Andrije Hebranga Eduard Čengija i Tomislav Demarin pojasnili su zašto su se odlučili na potez istupanja u medijima.

Naime ovo ljeto su se sastali s gradonačelnikom Matom Frankovićem nakon što su doznali da se priprema dokumentacija za izdavanje lokacijske dozvole. Prvo su razgovarali s predsjednikom GK Gruž, a potom su imali i sastanak s gradonačelnikom koji im je obećao sastanak 19. srpnja no do tog sastanka nikad nije došlo, a u međuvremenu je 20. srpnja izdana lokacijska dozvola.

Iako je Franković na današnjoj konferenciji poručio kako su iz tvrtke Leno s kojom stanari imaju potpisan ugovor o korištenju i naplati parkinga ponudili pod istim uvjetima zakup parkirališnih mjesta u Mercanteu, Eduard Čengija je to u večerašnjoj emisiji demantirao.

– Ja odgovorno tvrdim, bar mene, i kontaktirao sam dosta ljudi koji tamo parkiraju, Leno nikoga nije obavijestio za Mercante. Osim toga, danas su dvojica zvali Mercante, tamo nema mjesta – otkrio je Čengija.

Tomislav Demarin i Eduard Čengija očekuju da ih gradonačelnik Mato Franković pozove na novi sastanak. Očekuju dijalog.

Emisiju možete pogledati i u cijelosti.