U Dnevniku Dubrovačke televizije gostovao je čelnik DUSTRA-e Željko Raguž koji je danas uputio oštre kritike županijskom stožeru civilne zaštite.

“Ne samo naš nego i svi ostali stožeri u Hrvatskoj su zapravo politička tijela i tu nema ništa sporno, ali mogu reći da pozitivno ljubomorno gledam na Istru i njihov stože rkoji je već u sezoni 2020. donio brojne dobre mjere i bili su jedina zelena oaza i imali su sjajan rujan i listopad i žao mi je što mi nismo imali takvo nešto”, rekao ej Raguž u javljanju uživo. Na pitanje što su točno trebali činiti članovi stožera poručio je: “Ja ne želim da oni budu čitači brojeva svaki dan već da apeliraju tj. da šalju Vladi i sugrađanima što se događa i do koje brojke trebamo doći da bi se sve otvorilo. “

Raguž je poručio kako je vrijeme da se gospodarstvo oporavi. “Ovo više nije borba za bilo što drugo nego borba za opstanak.”

DUSTRA je na gradskoj razini u koaliciji s HDZ-om i upravo je zato Raguževa izjava s gradske govornice zanimljiva. Kaže ipak kako u koaliciji nema nikakvih neslaganja, da su slobodni jedni drugima reći što misle. “Ovdje je problem to što je vjerojatno teško nekoj regiji solirati gdje je na vlasti ili HDZ ili SDP jer se ne žele zamjeriti svom stožeru, U Istri je vladajući IDS koji ne mari za odluke središnjice jer je oni zapravo i nemaju, nešto slično kao što je kod nas DUSTRA i puno je lakše uhvatiti svoga lokalnoga čovjeka.”

U nastavku pogledajte javljanje u Dnevnik u cijelosti.