U vremenima krize, inflacije i silnih poskupljenja kada veliki dio građana jedva spaj kraj s krajem, plaće političarima rastu. Dobro ste čuli. Izmjenama zakona, tj. novim načinom obračuna plaća državnih dužnosnika koje je vlada jučer poslala u sabor i traži donošenje po hitnom postupku, plaća će rasti i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, predsjedniku države Zoranu Milanoviću, ministrima i saborskim zastupnicima.

U Hrvatskoj dužnosnici su osim navedenih i državni tajnici, suci Ustavnog suda, ravnatelji Carine i Porezne, mirovinskog i zdravstvenog. Što se tiče dužnosnika na lokalnoj i regionalnoj razini, bruto plaća župana i gradonačelnika može biti najviše 26.5 tisuća kuna, što je povećanje od oko tisuću i pol kuna u odnosu na dosadašnje limite.

Vlada od sabora traži da odluku donese po hitnom postupku, a svima njima će se plaće povećati. Plaće će se povećati između ostalog i gradonačelniku Matu Frankoviću i županu Nikoli Dobroslaviću. Međutim postavlja se pitanje: Jesu li doista zaslužili još veću plaću s obzirom na brojna nerealizirana obećanja i projekte koje najavljuju iz mandata u mandat? Građani su s pravom revoltirani, a donosimo samo dio reakcija.