U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovala je Sabina Dilberović, glavna medicinska sestra na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju u Općoj bolnici Dubrovnik, koja je, između ostalog, istaknula važnost timskog rada svih zaposlenika na Odjelu koji svojim znanjem svakodnevno pomažu pacijenticama.

Dilberović je na Odjelu od 1986. godina, a od 2008. je zaposlena kao glavna medicinska sestra. Danas je ističe, vrlo bitno obrazovanje medicinske sestre. “Ide se za tim da medicinska sestra bude visoko obrazovana, kako bi stekla visoki stupanj znanja i sposobnosti u rad. Bitno je imati organizacijske sposobnosti, kritičko i analitičko promišljanje – dakle, u nekim situacijama morate brzo djelovati. Jako mi je bitno da na Odjelu vladaju dobri međuljudski odnosi, da se odrađuje sve ono što se od nas traži, posao je zaista vrlo zahtjevan. Svaki liječnik traži i zahtjeva visoki stupanj pripreme pacijentice za svaki zahvat, a mi moramo odraditi sve ono što je liječnik zadao.”

Cijelu emisiju “Zdrav grad zdravog duha” u kojoj je gostovala Sabina Dilberović, glavna medicinska sestra na Odjelu za ginekologiju i opstetriciju u Općoj bolnici Dubrovnik možete pogledati na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.