U drugoj emisiji ‘Sasvim otvoreno’ gostovao je Đuro Capor, kandidat za gradonačelnika stranke Srđ je Grad. Capor je profesor u dubrovačkoj gimnaziji, a u emisiji je odgovorio na prozivke da je u okviru škole promicao svoje političke ideje i održavao skupove.

“Često se ljudi na toj političkoj sceni nabacuju blatom, tako da me u ovih 15 godina stvarno ne iznenađuje kakvih smo se stvari naslušali mi u inicijativi Srđ je naš – od toga tko nas financira, tko iza nas stoji,  što sve radimo da bi sabotirali jadnog i poštenog investitora”, rekao je Capor i demantirao navode o političkim skupovima u školi.

Capor se osvrnuo i na činjenicu da je preko svoje borbe protiv projekta na Srđu postao prisutan u javnom prostoru, a na pitanje bi li se kao gradonačelnik mogao nositi i sa brojnim drugim temama, odgovorio je da bi. “Gradonačelnik mora biti predan i uporan i čestit, a to sam ja i to smo mi tijekom 15 godina pokazali zalaganjem za interes građana, ali i za neprekidno suprotstavljanje projektu koji je htio oteti prostorne resurse ovom gradu.”

Kandidat Srđ je Grad za gradonačelnik odgovorio je i na pitanje misli li da su Srđevci formiranjem stranke izgubili dio povjerenja građana, ali i je li ovo njegov pokušaj da unovči uspjeh s protivljenjem projektu na Srđu. U videu pogledajte njegov odgovor.

Ukoliko ste propustili pogledati emisiju, to možete učiniti OVDJE.