U emisiji “Sasvim otvoreno” gostovao je Ivan Tropan, kandidat SDP-a za gradonačelnika. Kandidaturu je prihvatio nakon što se Jadran Barač povukao iz utrke, a u emisiji je poručio kako sebe vidi boljim od Barača.

“Smatram da sam drugačiji kandidat s obzirom da dolazim iz privatnog sektora, to je neki dio u kojem Jadran nije bio senzibiliziran. I on je mlad čovjek, ali postoje razlike kako privatne, tako i političke”, rekao je Tropan te dodao kako su i program i kampanju morali promijeniti zbog promjene kandidata.

Kandidat SDP-a za gradonačelnika u emisiji je otkrio i kako će se na sljedećim unutarstranačkim izborima kandidirati za mjesto predsjednika dubrovačke organizacije te stranke. Tropan je najavio i promjene u timu stranke s kojim će surađivati na izborima, a u timu će, kaže, svakako biti Davor Mrša, aktualni zamjenik predsjednika kojemu je donedavni predsjednik Jadran Barač uputio i određene kritike zbog neaktivnosti.

Tropan je otkrio i kako Tatjana Šimac Bonačić, dosadašnja gradska vijećnica, neće biti na listi SDP-a na izborima. Što je još rekao o njoj i Jadranu Baraču pogledajte u video isječku,