U emisiji “Zdrav grad zdravog duha” gostovala je Silva Capurso, savjetnica u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik. Od travnja 2019. do prosinca prošle godine, u Poliklinici su obrađena 1082 pacijenta, a provedeno je čak 29.492 postupaka. Važno je za istaknuti, kako se rade i procjene djece i mladih do 21 godine, a terapijski postupci provode se s djecom do 7 godine.

Također, obavlja se psihodijagnostika, psihoterapija, radna terapija, edukacijska rehabilitacija i habilitacija, senzorna terapija i logopedska terapija. Sve više je djece s emocionalnim poteškoćama. Brojke su utrostručene u odnosu na 2019. godinu. Najčešće je riječ o smetnjama aktivnosti i pažljivosti, poremećajima ophođenja i osjećaja, anksioznosti, depresivnosti, poremećajima socijalnog funkcioniranja, tikovima i smetnjama razvoja identiteta.

Cijelu emisiju u kojoj je sudjelovala Silva Capurso, savjetnica u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik, pogledajte na Youtube kanalu Dubrovačke televizije.