Iz Inicijative Spasimo Omblu i njezine stanovnike danas su demantirali navode HDZ-ov vijećnika u Gradskom kotaru Komolac, Mladena Bečića koji je ranije ovog tjedna ustvrdio kako su u Komolcu svi za peticiju, ali i da je održan zbor građana. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zbog svega navedenog, a sukladno odredbi čl. 40. Zakona o medijima izričito tražimo ispravljanje netočnih i nepotpunih informacija jer smatramo potrebnim da Vaši gledatelji ali i ukupna javnost budu upoznata s točnim činjenicama i informacijama.
Ovim putem u potpunosti demantiramo sve navode vijećnika Gradskog Kotara Mladena Bečića koji je izrekao neistinite i netočne informacije o peticiji kada je odgovarao na vaš upit u vezi stava Građansku inicijativu Spasimo Omblu i njezine stanovnike uz vezi peticije .To je potpuna neistina s elementima klevete jer smo se mi kao G.I. službeno e-mailom obratili predsjedniku G.K. Komolac Tomu Kristoviću 18.04.2023 s našim argumentima i objasnili stav o peticiji, te vam original istog dopis dostavljam u privitku. Molim da objavite i ovaj službeni e-mail od 18.04.2023. kojeg smo uputili G.K. Komolac.
Također smo u jednom od vaših emisija 10. svibnja 2023. na DUTV dali izjavu i objasnili argumente i stav u vezi peticije koji je i dalje isti i ne promijenjen.

Nadalje netočno je da smo mi za peticiju i da smo se predomislili. Nismo se predomisli niti imamo to namjeru . I dalje smatramo sve kao i do sad što smo komunicirali u javnosti i sa G.K. Nismo i nećemo potpisati peticiju. Niti je podržavamo. Neke izjave koje Bečić ističe također su neistinite tvrdnje, naš jedini osobni susret je bio prilikom davanja izjave jednom mediju. Niti smo se dogovarali niti razgovarali na tu temu, a osobito nismo komunicirali s vijećnikom istog kotara Mladenom Bečićem uopće.

Ističemo da se kao Građanska inicijativa Spasimo Omblu i njezine stanovnike ponovo ograđujemo od peticije i inicijatora i organizatora peticije. Ne podržavamo peticiju. Nije točno da dijelimo stavove gospodina Mladena Bečića , osobito jer iznosi neistine. Pitamo se tko će ikad više vjerovati gospodinu Mladenu Bečiću kao vijećniku ma što god rekao jer ovakvim načinom manipulira i iznosi neistine ali su ovakve neistinite činjenične tvrdnje prema Kaznenom zakonu kleveta prema čl. 149.istog zakona.
Nije nam poznato da se održao zbor građana koji je organizirao G.K. Komolac na temu brze ceste. Da jest javnost bi bila upoznata tako da je to još jedna od neistina i netočnih informacija, koja za posljedicu ima i obmanjivanje javnosti na koju se tako subjektivno usput samouvjereno poziva.”

Građanska inicijativa Spasimo Omblu i njezine stanovnike
Ljubica i Katarina Matović