Mlada slastičarka Lucija Tomašić Šarić je u današnjoj emisiji ‘Sve u 16’ opisala zašto se nakon završenog fakulteta odlučila baviti baš slastičarstvom. Osvrnula se i na školovanje i rad u Londonu koji je pripremio za svijet slastičarstva.

Rekla je kako je uz supruga odlučila pokrenuti vlastitu pastićeriju u kojoj nude niz slastica ali i sendviča koji su vrlo popularni među Dubrovčanima, posebice u vrijeme marende. Kazala je kako nije lako imati vlastiti posao, no on isto tako pruža onu slobodu kojoj je u radu težila. Zanimalo nas je i što njezine slastice čini drugačijima od drugih.

-Više volim kad dođete kod nas ili kad kupite kolač da vam on bude fin, iako on možda nije najsavršeniji, iako se krema možda prelila ili iako je puknuo prilikom rezanja. Nije mi naglasak na tome da sve mora biti potpuno jednako, više sam na onome da je dobro, fino, ne previše slatko i da želite još. – dodala je Tomašić Šarić.

Unatoč izazovnoj situaciji, posebice za male obrtnike, no planovi njezine slastičarnice su veliki.

-Suprug i ja pokušavamo raditi sa srcem i nadam se kako se to i vidi- istaknula je govoreći o tome kako su se uspjeli istaknuti na dubrovačkoj slastičarskoj sceni.

Cijeli razgovor s Lucijom Tomašić Šarić pogledajte 34. od minute.