Unatoč tome što su dvorane i fitnes prostori zatvoreni, zumba se i dalje pleše i trenira. Iako online, instruktorica Tatjana Prigl je istaknula kako ima više polaznika nego ikad i kako bi ovakvu vrstu vježbe i opuštanja svakome preporučila. Prošlo je više od desetljeća otkad se zaljubila u zumbu što ju je potaknulo da postane instruktorica koja će ovu ljubav prenositi na sve zainteresirane. Naglasila je kako za ovakvu vrstu fitnesa nikad nismo prestari, te kako ne postoje pogrešni koraci, već samo puno lijepog druženja i pozitivne energije.

-Zumba je fitnes program zamaskiran u vježbanje koje nalikuje na party. Ja zovem ljude na trening i kažem im da se dođu zabaviti. Riječ je o fitnes programu koji prati latino glazba i vježbanje. Osmislimo koreografiju na određenu pjesmu koja se sastoji od vrlo jednostavnih koraka koji se lako prate i opustiš se i uživaš. – pojasnila je govoreći o tome o kakvoj je točno vrsti treninga riječ.

Ovom vrstom vježbanja se danas u svijetu bavi preko 15 milijuna ljudi, a zumba je iznimno popularna i u Hrvatskoj iako Prigl dodaje kako bi ju voljela popularizirati i među muškom populacijom. Pojasnila je i sve prednosti koje ova vrsta tjelovježbe donosi, a istaknula je i kako osim što treniraju, plešu i dobro se zabavljaju, ona i njezine polaznice iskorištavaju svaku priliku kako bi sudjelovale ili organizirale humanitarne akcije.

Cijeli razgovor sa zumba instruktoricom Tatjanom Prigl pogledajte od 29. minute.