Nakon što su iz udruge autobusera Ragusa bus kojoj je predsjednica Vesna Lukić za Dubrovačku televiziju još prošli tjedan najavili kako će pokrenuti pravni postupak protiv Grada Dubrovnika zato što kako tvrde Grad onemogućuje rad lokalnim privremenim prijevoznicima, dajući paralelno monopol Libertasu, o svemu se danas očitovao gradonačelnik Mato Franković. Poručio je između ostalog kako je legalist.

– Ne znam što je sporno da Grad Dubrovnik koristi vlastiti prostor, vlastiti sadržaj s interesom za bolje naših sugrađana nekome smeta. Pravo je to svakog, međutim pričajući s mojim prijateljima, dugogodišnjim poznanicima i suradnicima koji su autobuseri, svi se ograđuju od toga. Dakle ne znam tko stoji iza Raguse bus – poručio je između ostalog Franković dodavši kako nema niti jednog dugogodišnjeg auto prijevoznika na području Grada Dubrovnika s dugogodišnjim stažom kojeg ja ne poznam i oni se svi iščuđuju.

– Ne bih želio da privatna osoba koja zastupa svoje interese, jer gospođa Lukić ne zastupa javne interese. Javni interes zastupa Grad – kazao je između ostalog Franković.

Što je još govorio na ovu temu pogledajte u video isječku.