Župski Gospari Gusari, Braco Grbić i Miho Regjo, gostovali su u najnovijoj emisiji “I to je život”, urednice i voditeljice Orlande Vlahušić Prkačin, u kojoj su ispričali kako i kad su osnovani, kao i sve pojedinosti o Gusarima i maškaravanju.

Vrijeme je od maškara pa su u goste pozvani Župski Gospari Gusari, Braco Grbić i Miho Regjo. Župski Gospari Gusari osnovani su 2006. godine te su dosad nastupali više od 200 puta. Gledatelji su imali priliku čuti kako su Gusari “zarobljavali” goste u silasku s kruzera, strane mladence na vjenčanjima, ali i radili “prepade” izletnika tijekom izleta Karakom. Tijekom ljetnih večernjih šetnji po Stradunu izabrali bi najljepšu strankinju i okitili je lentom Miss Gusara, što je gostima bilo jako zanimljivo.

Pažnju posebno zaokuplja gusarska montura pa je Gusar Braco Grbić objasnio kako su došli na ideju za monturu i otkrio kako su je tijekom godina neprestano usavršavali. U emisiji su predstavili i drveni zvrčok, koji koriste kako bi privukli pažnju publike i turista, kao i za privlačenje pažnje u maškaranim povorkama. Grupa broji 14 stalnih uvježbanih gusara kojima se šiju kostimi i raspoređuje oprema i oružje. Župski Gospari Gusari sastavni su dio tradicionalnog Župskog karnevala, ali su otkrili i kako ih pozivaju na razna događanja na koja se rado odazivaju. Mimo Župskog karnevala nastupaju na Gusarskim bitkama u Omišu i Makarskoj.

Sve o Župskim Gosparima Gusarima pogledajte u videu ispod ili u petak, u 14.00 sati, na Dubrovačkoj televiziji!