Obavijest koja je šokirala brojne građane je ispis predškolskog djeteta iz vrtića zbog nepodmirenog dugovanja od 431, 84 kune. Na temu se oglasio i aktualni gradonačelnik Mato Franković, no ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać nije htjela stati pred kamere dubrovačke televizije, a njezino pismeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Zbog informacije koje se navode u medijskom prostoru, a vezano za postupanje Dječjih vrtića Dubrovnik u slučaju kada roditelji ne podmiruju dugovanja prema Vrtiću, dužni smo reagirati i odmah naglasiti kako unatoč ukupnim dugovanjima u iznosu od 474.000,00 kuna prema DV Dubrovnik, Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog toga. Naime, knjigovodstveno smo dužni obavijestiti roditelje o njihovom dugu prema Ustanovi Dječji vrtići Dubrovnik, a s roditeljima uvijek njegujemo partnerski odnos i imamo puno razumijevanje za potrebe svih naših korisnika.

Štoviše, Dječji vrtići Dubrovnik i Grad Dubrovnik itekako su pokazali empatiju u proteklom vremenu kada se korisnicima, za vrijeme posebne organizacije rada u pandemiji, od 01. travnja do 30. lipnja 2020. godine, vrtić nije naplaćivao. Također, cenzusom kojeg je ustanovio Grad Dubrovnik roditelji od pune vrtićke cijene, koja iznosi 1.765 kuna mjesečno sada, ovisno o visini dohotka, plaćaju od 0 do 550 kuna mjesečno, dok se za drugo dijete cijena smanjuje za pola, a za treće se vrtić uopće ne plaća. Isto tako cijena vrtića se umanjuje i po nekim drugim osnovama poput za djecu čiji je roditelj osoba s invaliditetom, samohranih roditelja, korisnika prava na stalnu pomoć, za djecu s teškoćama u razvoju.’

https://studio.youtube.com/video/0xG-xuut910/edit