Umjesto Grada kulture i zabave postajemo Idealni grad, Grad zatvor – poručuje jutros bivši gradonačelnik a danas nezavisni vijećnik, Andro Vlahušić na svom facebook profilu.

Njegovo očitovanje na cjelokupnu situaciju prenosimo u cijelosti.

I da, odlučan sam ovo provesti sve do kraja, pa makar svima morao oduzeti sve tarace jer reda mora biti , napisao je Mato Franković.
I tako obznanio ideale Dubrovnika kako ga on vidi i kako ga vodi u proteklim godinama. Grad u kome je Red jedina vrijednost. Umjesto grada Slobode, našega Libertasa uspostavlja se grad reda, zabrana, kontrole ulazaka i izlazaka, oduzimanja stolova, gašenja glazbe.
Postajemo po Frankoviću Idealni grad u kome je sve podređeno jednom čovjeku i njegovome poimanju grada, a to je pojednostavljeni opis Grada zatvora.
U galeriji slika možete vidjeti i drugačiji grad koji sam ja vodio .
Grad kulture i zabave s Elementarnim česticama na Lovrijencu, Kafeterije na Stradunu, Ane Rucner na Srđu, Festivala Orsula, Tosce na Lokrumu, CC Revelina, Koncerata u Gučetiću Mokošica, Midsummer festivala, Zimskoga festivala, stotine koncerata na otvorenome, a na Stradunu Igre prijestolja, Ratovi zvijezda, Robin Hood.
To je bio Moj Dubrovnik, grad koji vrhunskoj svjetskoj i hrvatskoj kulturi dodaje najbolju zabavu na brojnim lokacijama Dubrovnika.
Najveći svjetski filmski studio na otvorenome, najbolja suvremena glazba u tvrđavama, vidikovcima i ljetnikovcima. Živi grad i duh modernih umjetnika spojen s kulturnom i povijesnom baštinom.
Prije oduzimanja stolova usred sezone, ugašena je Orsula, Pozdrav ljetu, koncerti u Mokošici, prestalo se pričati o predstavama Igara, opera na Lokrumu zaustavljena.
Izbačeni su svjetski filmski megahitovi, jer scenarije snimanja u gradu, mora odobriti Povjerenstvo Reda i ćudoređa.
S tugom očekujemo naredni potez, koji će nakon gašenja glazbe i oduzimanja stolova vjerojatno biti gašenje svjetla prije spavanja – piše Vlahušić na svom facebook profilu.