Gradska vijećnica iz redova HNS-a, Marina Vučković Matić jutros je u podužem facebook statusu reagirala na događanja s posljednje sjednice Gradskog vijeća, točnije na burnu raspravu oko izvješća gradske tvrtke Libertas u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća, Marko Potrebica i HDZ-ov vijećnik Blaž Pezo.

Njezinu reakciju koja je dobila ogromnu podršku prenosimo u cijelosti.

Hvala svima na porukama i pozivima podrške. Namjerno nisam htjela reagirati na prvu već sam htjela da se slegnu dojmovi. Nakon što sam prespavala i prvu i drugu noć imam potrebu reći sljedeće:
U cijeloj ovo situaciji meni je najžalosnije što su se moj otac i moj svekar borili za ovu državu da bi mi danas, u 2020. godini, zbog mog stava i vijećničkog prava i obaveze da ukazujem na probleme te što sam očito ubola u osinje gnijezdo problema Libertasa, gradonačelnik Grada Dubrovnika i saborski zastupnik HDZ-a javno lažno inputirao da sam kriminalac, predsjednik gradskog vijeća vrijeđao da sam neznalica, a kolega vijećnik i ravnatelj lučke uprave prozivao članove obitelji i iznosio neprimjerene seksualne aluzije. I to sve s govornice gradskog vijeća.
I onda se čudimo što mladi odlaze iz Hrvatske, a žene odbijaju baviti se politikom– poručila je Vučković Matić.