Predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ov Marko Potrebica nije htio komentirati izjavu nezavisnog vijećnika Andra Vlahušića koji je  u emisiji ‘Dnevni red’ urednice i voditeljice Marije Njavro potvrdio kako je upravo on Potrebici sredio direktorsko mjesto u Studentskom domu.

Potrebica je u kratkom telefonskom razgovoru poručio kako Vlahušića nije komentirao posljednje tri godine pa neće ni sada.

Zar stvarno mislite da ću reagirati? To nije on jučer rekao, nego 2020.’ bio je kratak Potrebica.

Podsjetimo, Vlahušić je u emisiji ‘Dnevni red’ odgovarao na pitanja kad je ‘popeglao’ odnose s HDZ-om, ali i s HDZ-ovim predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom s kojim je u javnom prostoru prethodnih godina ‘ratovao’.

Inače, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća govoreći o Luci i terminalu, Potrebica je poručio Vlahušiću da se digao unatoč bolovima u leđima samo kako bi mu dao podršku uz znakovitu rečenicu kako njih dvojica u istu trubu sviraju.

Vlahušić je prokomentirao  i svoju izjavu iz 2020. kada je pred kamerama Dubrovačke televizije izjavio da je Potrebica dobio od njega 280 tisuća eura i direktorsko mjesto u novom studentskom domu.

Studentski dom kojim se hvalimo. 2007. tražio sam mjesto jer je Sveučilište izgubilo mjesto za studentski dom jer su napravili stanove u Hladnici. Ja sam pronašao to mjesto, stavio sam ga u GUP 2007. godine tako da je gospodin Marko Potrebica koji viče na mene, koji je nezadovoljan, koji je ljut time što je usvojen GUP, od Andra Vlahušića dobio 280 tisuća eura i dobio direktorsko mjesto u novom studentskom domu. I sad kako će to objasniti HDZ-u? Neka objasni njima je li on stvarno radi za mene? Je li ostao kao HNS-ov kadar u Gradskom vijeću jer tko bi dobio 280 tisuća eura i direktorsko mjesto da nekome nije ostao dužan – izjavio je tada Vlahušić.

Nakon što je pogledao tu izjavu poručio je kako je to sve točno.

Na pitanje da su to poprilično ozbiljne optužbe da je Potrebica dobio direktorsko mjesto zahvaljujući njemu, Vlahušić je uzvratio: ‘A kako drugo!’