Sinoć je otvorenjem izložbe keramičarke Anamarije Bezek u Kaštilu, te programom
“Vino, sol I Jazz” u Solani Ston otvoren treći po redu Festival soli koji se u Stonu održava od 28. kolovoza do 2.rujna. Dubrovačka keramičarka Anamarija Bezek izložbu “Smjena generacija” je postavila u povijesnom prostoru tvrđave Kaštio. Prigodnim riječima izložbu je otvorila Marina Asturić, rekavši: Stilizirana mreža Anamarije Bezek navodi na razmišljanje o onome što je bilo, onome što jest i onim što će biti; iako mreže predstavljaju zapletenost godina u jednu povezanu cjelinu nazvanu ‘’generacija’’, svaki rad za sebe evocira vapaj za promjenom koja neminovno dolazi.

Uz tratamenat koje je pripremila Vila Koruna, posjetitelji u Solani mogli su uživati u Pošipima i Plavcima naše regije uz certificirane sommeliere tvrtke “EventLab”, te uz odlične jazz ritmove i skladbe koje je izvodila sjajna Ines Tričković, uz band Gadjo Manouche. Prigodnim riječima izložbu je otvorio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, a nazočnima se obratio i suorganizator festival i vlasnik Solane Sveto Pejić.

Večeras je na Festivalu soli Ston 2019. Bogat program pripremljen za najmlađe. U 18 sati Lutkarska udruga Aster izvest će predstavu “Tri Praščića” pozivaju najmlađe: Prepustite se čaroliji, i uz pjesmu i smijeh saznajte kamo su se zaputila tri mala praščića i zašto četvrti nije išao s njima. Potražite i izgradite s njima novi dom, upoznajte velikog zubatog vuka i naučite životne mudrosti…

Slijedi prezentacija slikovnice “Cvijet soli” u izdanju Narodne knjižnice Ston, autorice Marne Asturisć koju je oslikala Dolores Đuračić. Prigodnu humanitarnu prodaju orgnaizira Udruga Djeca Pelješca, a večer će završiti pravom poslasticom – koncertom posvećenim maestro Đelu JUsiću, čije će skaldbe izvesti Đelo Jusić Jr. i Paula Jusić. Ulaz na sve programe je besplatan.