Deveti dubrovački zimski festival u svom trećem vikendu nastavlja s nizom raznolikih programa za sve uzraste na više lokacija, iako se zbog najave nepovoljne vremenske prognoze dio programa odgađa. Tako će se koncert „Rock galama“ Nena Belana i Fiumensa na Stradunu umjesto sutra, na velikoj festivalskoj pozornici održati 20. prosinca u 21 sat.
Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, u subotu, 10. prosinca organizira tradicionalni humanitarni „Torta Party“ na kojem će u 11 sati nastupiti Domenica. Ove godine, zbog najave lošeg vremena, Torta party će se održati u Studentskom centru Dubrovnik.

Na programu „Šarene zime u Uvali“ sutra, 10. prosinca u podne je likovna radionica „Grinch“ pod vodstvom Art studija Kantunić, koja će se zbog najavljene kiše održati u prostoru Sunset Nobilisa u Uvali Lapad. Na istom mjestu Kulturno društvo Aster izvest će lutkarsku predstavu za djecu „Orlando” u 13:30.

U okviru programa „Božić u Kabogi“, koji se ostvaruje u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara sa zakladom Caboga Stiftung, ovog vikenda u jutarnjim satima u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održat će se radionica o jeziku, običajima i učenju kolende pod nazivom „Kolende u susjedstvu Kaboge“. Umjetničke voditeljice radionice su Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić, a naglasak će biti na četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca: Dubrovnika, Zatona, Rijeke dubrovačke i Gromače. Nastup Dječjeg zbora Dubrovnik i njegove Radionice kolende i božićne pjesme „Kolenda Kabogi“ održat će se u nedjelju 18. prosinca u 11 sati u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

U sklopu programa Božić u Svetoj Obitelji u Mokošici od 14 sati Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika održat će radionice izrade božićnih ukrasa 3D olovkom u klubu mladih Sveti Ivan Pavao II. Uslijedit će „Kolenda Mokošici“ u izvedbi Dječjeg zbora Dubrovnik u 16 sati.

Nastavlja se i program „AdvenTUP – predbožićna čarolija u tvornici“ koji organizira TUP – urbana četvrt. U subotu i nedjelju, od 12 do 23 sata, pripremljeni su zanimljivi sadržaji za sve uzraste; od blagdanskog sajma dobre mode „Vintage i secondhand roba by Ana Carević“ i „food marketa“, preko radionica za djecu i odrasle, nogometnog kantuna, do glazbenih i stand-up nastupa.

U Kazalištu Marina Držića i sutra 10. prosinca u 18 sati zaigrat će predstava „Zlatno libro – bajke iz dubrovačkog kraja” u režiji Helene Petković, nastala u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama. Ove bajke pripadaju klasičnim primjerima narodnog usmenog stvaralaštva te su bogate fantazmagoričnim likovima, napetim „dramskim” situacijama u kojima se na različite načine iskušavaju i nagrađuju kvalitete protagonista, prepune su arhetipskih elemenata koji, čitani iz suvremene vizure, otvaraju prostor za duhovitu i zanimljivu teatralizaciju, a dvije izvedbe na rasporedu su i sljedećeg tjedna, 12. i 13. prosinca.

Prirodoslovni muzej svake subote tijekom prosinca održava Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu – kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa za osnovnoškolce.
U nedjelju, 11. prosinca počinju i dječji programi u omiljenoj Stanici Sjeverni pol u Lazaretima. Predstava „Zanat vještice Gertrude“ i radionica „Napravi snježnu vilu“ koju organiziraju BaluniDu na rasporedu su u 15 sati, nakon čega će u 16:30 uslijediti Advent zumba party Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik.