U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u rujnu kreću dva ciklusa besplatnih radionica namijenjenih osobama treće životne dobi. To su radionice informacijske i informatičke pismenosti i radionice engleskoga jezika koje će se održavati u Ogranku Lapad (Ul. dr. Ante Starčevića 24, zgrada Atlant centra (1. kat)).

Besplatne radionice informacijske i informatičke pismenosti za osobe treće životne dobi i druge zainteresirane, kreću od rujna u ogranku Lapad, a odvijat će se u grupama prema pretprijavama. Broj polaznika radionica nije ograničen, a trajat će ovisno o interesu polaznika. Na ovim radionicama skupina će se učiti služiti računalom i internetom.

Besplatne radionice engleskoga jezika za osobe treće životne dobi, ali i ostalih zainteresiranih koji žele sudjelovati, održavat će se također tijekom rujna u ogranku Lapad. Na radionicama će polaznici, osim osnova engleske gramatike, učiti i kako se služiti engleskim jezikom u određenim situacijama, kako se izražavati, čitati, razgovarati…

Ove radionice, namijenjene osobama treće životne dobi, imaju za cilj društveno integrirati stariju populaciju i aktivno ih uključiti u kulturna i društvena zbivanja.

Prijave za jednu i drugu radionicu su otvorene i primaju se na mail press.dkd@gmail.com ili na broj telefona 020/ 441 – 986 u vremenu kad je Znanstvena knjižnica otvorena (svakim radnim danom od 7:30 do 14:30, a utorkom i četvrtkom do 17:30).