U drugom tjednu obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige (17. listopada – 15. studenoga) Dubrovačke knjižnice će ugostiti pripovjedačicu narodnih bajki, Jasnu Held. Događanje će se održati u ponedjeljak, 24. listopada s početkom u 18 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, I. kat). Od 1994. godine Jasna Held nastupa kao profesionalna pripovjedačica bajki i priča te lutkarica. 

U utorak, 25. listopada u 15 sati u Ogranku Lapad voditeljica Renata Zlatković održat će radionicu o  Aspergerovom sindromu za učenike OŠ Mokošica, a na isti dan u 17 sati u prizemlju Narodne knjižnice Grad, Odjel za djecu i mlade organizira radionicu “Bajkom oko svijeta” gdje će sudionici  posjetiti dvije regije – Istru i Gorski kotar. Nakon bajki “Kraljeva kći” i “Od Jaganjaca postali momci”, upoznat će sa navedenim regijama,  a potom slijedi kreativni dio – izrada likova iz bajke. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 12 godina. Prijave se vrše na djecji@dkd.hr i na Messenger Odjela za djecu i mlade. 

U srijedu, 26. listopaad s početkom u 16:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad održat će se druga radionica “Emocionalno opismenjavanje za djecu i mlade” za učenike osmih razreda, a čija je voditeljica Kristina Rožić, a u 17 sati počinje radionica Forum mladih Grada Dubrovnika: O čemu sve pišemo koja će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala). Čitateljski klub Dubrovačkih knjižnica održat će se također u srijedu, 26. listopada s početkom u 18 sati u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik (III.kat).

U četvrtak, 27. listopada s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala) održat će se predstavljanje monografije “Anton Perko, mornar, dvorjan, slikar”. Na predstavljanju sudjeluju autori Peter Zimmermann i Sanja Žaja Vrbica uz pratnju glazbenica iz slikarevog rodnog kraja Vranskoga: Urška Križnik Zupan, Alenka Bogataj i Lucija Bogataj. 

Za kraj drugog tjedna, u petak, 28. listopada Dubrovačke knjižnice organiziraju drugu radionicu “Bajkom kroz mjesec knjige”  za djecu od 5 do 9 godina u Ogranku Mokošica u 17 sati, a s početkom u  19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održat će se predstavljanje knjige “Adelheid” mladog dubrovačkog  autora, Davidea Criscuoloa. Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati Matilda Perković i Renata Zlatković.