Sami kraj kazališnog rasporeda KMD-a u sezoni 2018. / 19. rezerviran je za glazbenu poslasticu koju sprema Ivo Perkušić & FADO5. Koncert će se održati 8. lipnja s početkom u 21h! U teatru će također još večeras 6. lipnja zaigrati baletna predstava “Coppelia” u produkciji Umjetničke škole Luke Sorkočevića s početkom u 19h. Također, “Tu sam ti…” – ogledni sat dramskog studija pod vodstvom Edija Jerteca će biti izveden 10. lipnja s početkom u 20 sati.

Glazbeni doživljaji koje donosi portugalska glazbu na suvremen način u kojem se stapaju Oceanija i Mediteran! Repertoar je sastavljen od nekih od najboljih fado pjesama koje su otpjevali muški fadisti. Koncert Ive Perkušića i FADO5 užitak je jednako za domaću i inozemnu publiku koja je imala prilike slušati i gledati njihove nastupe na svim većim i važnijim kulturnim događanjima ljetnih domaćih pozornica, ali i u Lisabonu.

“Coppelia” – graciozni i pomno uvježbani pokreti učenica i učenika baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića zaokružili su i okrunili temeljit i naporan, ali nadasve umjetnički nadahnut rad koji je premijerno odigran u 2018. Predstava je ostvarena uz koreografiju i režiju nastavnica baletnog odjela u suradnji s članom ansambla Kazališta Marina Držića – Edijem Jertecem.

Na predstavi “Tu sam ti…” je sudjelovalo preko 20 djece i mladih unutar dramskog studija koji već nekoliko godina djeluju uz vodstvo Edija Jerteca, člana umjetničkog ansambla Kazališta Marina Držića. Riječ je o novom tekstu koji je napravljen u suradnji s polaznicima pod stručnim vodstvom.