Povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21.lipnja, u Dubrovniku će se na različitim lokacijama održati niz bogatih glazbenih događanja.

Tako će u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i grada Dubrovnika, u 11 sati ispred palače Sponza, koncert održati mješoviti zbor Libertas. U programu će se naći za svakoga ponešto, od klasične glazbe, tradicionalnih napjeva, do skladbi našeg nedavno preminulog sugrađanina Đela Jusića.

Također u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Gradom Dubrovnikom i Midsummer Scene Festivalom koji započinje upravo na Svjetski dan glazbe, održat će se u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha. Dubrovački simfonijski orkestar pripremio je glazbeni spektakl za sugrađane i goste Dubrovnika, a orkestrom će ravnati indonezijski dirigent omiljen dubrovačkoj publici, Noorman Widjaja, dok će kao solist nastupiti Matej Meštrović, bez sumnje najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Sva glazbena događanja su besplatna.