KUD Sv. Juraj Osojnik poziva sve sugrađane i njihove goste da dođu na Osojnik i poprate male folkloraše koji će nastupiti na 8. Malom festivalu folklora i baštine danas u 18:30 sati. U ovogodišnjem bogatom programu svak’ će pronaći ponešto za svoj gušt.

Od gostujućih skupina ove godine nastupaju FA “Turopolje” – Velika Gorica, KUD Hrvata “Bodrog” – Bački Monoštor u Vojvodini – Srbija, IFG “Sloga” – Guča Gora pokraj Travnika u BiH, Hrvatska škola u Crnoj Gori iz Kotora – Crna Gora te naša županijska društva: KUD “Stjepan Radić” – Pridvorje, KUD “Marko Marojica” – Župa dubrovačka, Udruga Dubrovački primorski svatovi, KUD “Metković” te domaćin KUD “Sv. Juraj Osojnik”.

Osiguran je i prijevoz autobusom JP Libertas, koji kreće s Pila u 17:30 sati, staje na stanicama: Tommy, R.K. Srđ, Nova Mokošica i Stara Mokošica. Povratak je u 21:30 s Osojnika.

Iza programa svi sudionici mogu se okrijepiti i počastiti domaćim proizvodima što su ih spravile vrijedne Salačke. Dođite i podržite ovo čuvanje baštine i običaja.