Institut za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku u suradnji s Hrvatskim botaničkim društvom organizira Dane botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske koji će se održati od ponedjeljka, 22. svibnja do petka, 26. svibnja u Botaničkom vrtu na Lokrumu. Velike i male ljubitelje biljaka i prirode očekuju besplatni stručni obilasci i raznovrsne radionice, a svi sadržaji u potpunosti su besplatni uz obavezne predbilježbe.

Program događanja i kontakt za predbilježbe nalaze se na web-stranicama Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku (http://www.imp-du.com) i Hrvatskog Botaničkog društva (http://www.hbod.hr/). Suorganizatori manifestacije su: Javna ustanova Rezervat Lokrum, Gimnazija Dubrovnik, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Udruga Deša – Dubrovnik i Foto klub Marin Getaldić. Cilj je podići razinu znanja i svijesti javnosti i institucija o botaničkim vrtovima i arboretumima u Republici Hrvatskoj te popularizirati i obnoviti botaničke i hortikulturne baštine brojnih vrijednih zbirki diljem zemlje.

Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva od 2011. organizira manifestaciju Dani botaničkih vrtova, arboretuma i zbirki, u kojoj sudjeluju botanički vrtovi i arboretumi iz čitave Hrvatske. Tijekom ovog tjedna već tradicionalno se priređuju raznovrsna događanja za javnost, s ciljem edukacije građana te popularizacije botanike i botaničke tematike. Događanja uključuju predavanja, radionice za građanstvo i za školsku djecu, predstave i koncerte, vođene ture i slično, a sva događanja su besplatna. U programu Botaničkog vrta na Lokrumu naći će se ponešto za svačiji ukus i dob!