U sklopu programa razvoja publike Ključevi od grada za mlade, udruga BoliMe održava trodnevnu radionicu Anatomija srama za mlade. U sklopu radionice održat će se i okrugli stol otvoren za javnost sutra, 21. kolovoza u 17 sati u palači u ulici Braće Andrijića.

Jesmo li dobro ili što to uopće znači „biti dobro“? Možemo li biti mentalno zdravi u nezdravom društvu? Kako njegovati svoje mentalno zdravlje? Zašto je to važno prepoznati, priznati i o tome pričati? O ovim pitanjima i o osjećanju kao univerzalnom ljudskom iskustvu razgovarat će se s kolektivom BoliMe na okruglom stolu zadnjeg dana trodnevne radionice Anatomija srama za mlade.

BoliMe je kreativni kolektiv koji čine profesorica filozofije Marina Vitković, akademski glumac Adrian Pezdirc, industrijska dizajnerica Draga Komparak i filmska redateljica Judita Gamulin. Platformu su osnovali iz osobnih razloga, uviđajući potrebu i manjak sadržaja vezanih uz podršku mentalnom zdravlju mladih. Kroz edukativno i umjetničko djelovanje sustavno upućuju na važnost mentalnog zdravlja, demistificirajući društvene tabue kroz otvorene i pristupačne metode, želeći potaknuti otvoreni dijalog kod najugroženijeg uzrasta. Kolektiv BoliMe u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama predstavlja u Orlandovoj godini mladima Dubrovnika trodnevnu radionicu Anatomija srama s temama podijeljenima po danima: TIJELO, TEKST i TERAPIJA, pokušavajući promišljati i razumjeti različite moduse srama uz korištenje različitih tehnika i umjetničkih predložaka (Orlandov stup kao stup srama, predstava Geranium u režiji Marine Pejnović, filmski presjek).