Uvijek rado viđena gošća Kneževa dvora, pijanistica Jasminka Stančul, u petak 20. rujna nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati šef dirigent Marc Tardue, a na programu ovog, posljednjeg koncerta orkestra u sklopu 7. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, izvest će se Beethovenovi Koncert za klavir i orkestar br. 3 u c molu te Simfonija br. 3 u Es duru „Eroica“. Početak koncerta je u 21 sat.

Nakon što je večer prije nastupila s gudačkim kvartetom iz Beča, Symphony4Vienna, kojeg čine članovi Bečkog simfonijskog orkestra, Jasminka Stančul zaključit će simfonijski program festivala kojeg je postala redovna gošća.

Jasminka Stančul na temelju njenog glazbenog talenta i izuzetnog pristupa glazbi Beethovena nagrađena je 1. nagradom na međunarodnom Beethoven natjecanju u Beču. Otada, svoju glazbenu karijeru nastavlja u Beču, ali ostvaruje i solističke nastupe s izvanrednim orkestrima kao što su Bečki simfonijski orkestar, Camerata Salzburg, Bruckner Orchester Linz, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth simfonijski orkestar, Beethoven Orchestra Bonn, Stuttgartska filharmonija, Essenska filharmonija, Nürnberška filhamonija, Südwestdeutsche filharmonija, Würt filharmonija, Berlinski simfonijski orkestar i brojni drugi.

Članica je Bečkog Brahms tria koji redovito nastupa u koncertnim dvoranama širom svijeta, a također uživa blisku suradnju s Wiener Streichquartett, ansamblom sastavljenim od članova Bečke fiharmonije, s kojim redovito nastupa u Bečkoj dvorani Musikverein i u Japanu.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu DSO-a od 9 do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka na Pilama i online putem servisa ulaznice.hr. Također, ulaznice su dostupne jedan sat prije početka koncerta pred ulazom, a popusti za građane dostupni su isključivo na blagani orkestra u uredu ili pred koncert. Broj za informacije je 417 110.