Orašar

Udruga Mala opera premijerno će u Dubrovačkim knjižnicama u srijedu, 28. listopada 2020., izvesti svoj novi projekt – glazbenu priču „Orašar“. Na ovom edukativnom koncertu koji će isti dan imati dvije izvedbe, jednu u 17 sati, a drugu u 18:30, mali slušatelji upoznat će se s pričom njemačkog književnika E. T. A. Hoffmanna uz projekciju originalnih ilustracija iz prvih izdanja ovog djela. Ove pričaonice su za uzrast djece od 4 do 10 godina.

Uzbudljivu pripovijest o Orašaru prate najljepše stranice klasične glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog. Autori koncepta i izvođači su Zdenko Niessner, pripovjedač i pijanistica Danijela Petrić.

Uz potporu Grada Dubrovnika i u sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, ovim projektom nastavlja se već dugogodišnja uspješna suradnja Dubrovačkih knjižnica i Male opere iz Zagreba u cilju razvoja i odgajanja najmlađe glazbene publike.

U skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, a zbog ograničenog broja posjetitelja, molimo sve roditelje da svoju djecu prijave na djecji@dkd.hr i napišu na koju izvedbu pričaonice žele doći (onu u 17 ili onu u 18:30 sati). Također, molimo vas da prilikom dolaska na predstavu nosite masku (i veliki i mali) i držite se propisanog razmaka.