Iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra poslali su obavijest o novom koncertu festivala Stradun Classic koju prenosimo u cijelosti:

Dubrovačka publika zasigurno je uživala u dosadašnjim koncertima festivala Stradun Classic koji je svojim pomno pripremljenim programom okupio renomirane glazbenike koji dijele strast prema komornoj glazbi.

U petak, 1. listopada s početkom u 21 sat, Knežev dvor ponovno postaje pozornica Orkestra i njegovih gostiju. Program će zadovoljiti i one najistančanijeg ukusa. Mariji Pavlović, umjetničkoj direktorici Festivala pridružit će se ponovno Tom Owen, oboa; Boštjan Lipovšek, rog, Pieter Nuytten, fagot; Gordan Nikolić, violina i Celine Flamen, violončelo.

Naravno, DSO-ovi glazbenici također su nezaobilazan dio programa. Nastupaju Renata Santini Glavinić, oboa; Stijepo Medo, klarinet, Toni Kursar, rog; Matija Novaković, fagot, Mirabai Weismehl Rosenfeld, violina; Iva Vukić, violina; Ozana Tikvica, violina; Šimun Končić, viola; Alena Shapachka, viola te Mihaela Čuljak na violončelu.

Na programu će se naći skladbe za oktete W.A. Mozarta i F. Mendelssohna koji iziskuju fokusiranu i kontinuiranu komunikaciju glazbenika tijekom izvedbe.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra (www.dso.hr), a za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.