Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ nastavlja se recitalom u utorak, 2. srpnja pod nazivom „Secret Invitation“ u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.30 sati.
Ime koncerta prijevod je od “Heimliche Aufforderung” što je originalni naslov jedne od Straussovih pjesama koje će se izvesti na ovom recitalu.

Sopranistica Nikolina Pinko, violinistica Đana Kahriman, hornist Toni Kursar i pijanistica Stefani Grbić publici priređuju večer hrvatskih i njemačkih solo pjesama u kojoj će istražiti romantični duh vremena kasnog devetnaestog i ranog dvadesetog stoljeća. U prvom dijelu koncerta izvest će se djela Clare Schumman (uz 200. godišnjicu rođenja), F.B. Mendelssohna i R. Straussa, dok je drugi dio koncerta posvećen hrvatskim skladateljicama i skladateljima kao štu su Jelena Pucić Sorkočević, Luka Sorkočević, Dora Pejačević, Fran Lhotka, Božidar Kunc i Ivana pl. Zajca.

Ovaj koncert svakako je neizostavan događaj za sve ljubitelje Leida, ali i sjajna prilika za poslušati djela koja nemamo priliku često čuti. Ulaznice su dostupne u uredu DSO-a od 9 do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka, online putem servisa ulaznice.hr i sat vremena prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110.