Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom premijerno će prikazati prvi dio dokumentarnog filma Grad od Igara, Igre od Grada podnaslovljenog Prvih sedam desetljeća scenarista Vedrana Benića i redatelja Lukše Benića u nedjelju 14. srpnja u 21.30 sati u Ljetnom kinu Jadran. Ulaz na projekciju filma, napravljenog povodom 70. obljetnice festivala, je slobodan.

Dokumentarni film Grad od Igara, Igre od Grada znakovito je podijeljen u dva dijela. Prvi dio naziva Prvih sedam desetljeća priča je o festivalu koji je s Dubrovnikom srastao i u Dubrovniku pronašao svoje istinsko utočište, ne samo zbog umjetnika koji su stvarali program i dolazili nastupati na jedinstvenim pozornicama, već i zbog građana koji su Igre prihvatili kao nešto bez čega Dubrovnik jednostavno ne bi bio – Dubrovnik. Kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika prvi dio dvodijelnog dokumentarca na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkoga plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Drugi dio filma naziva Sjećanje na budućnost kroz razmišljanja relevantnih sugovornika traga za odgovorom ili makar dijelom odgovora na pitanje kako dalje, a prikazat će se 19. kolovoza, također u Ljetnom kinu Slavica.

Nakon premijernih projekcija na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, filmove će najesen emitirati i Hrvatska televizija.