Iako je zbog tehničkih razloga jedan od ovotjednih koncerata odgođen za 18. rujna, DSO donosi još dva koncerta za sve ljubitelje glazbe.

U četvrtak, 9. rujna u 21 sat u Kneževom dvoru nastupa D&B Piano Duo koji čine Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek. Ovim koncertom obilježavaju 15 godina zajedničke klavirske suradnje. Na programu se nalaze skladbe brojnih skladatelja, među kojima su Debussy, Stravinsky i Gershwin. Publika će zasigurno uživati u četveroručnom klavirskom recitalu koji također donosi praizvedbu Rođendanske uvertire Alfija Kabilja.

Koncert je organiziran u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik. Sutradan, 10. rujna, DSO ponovno ispred Kneževa dvora priprema koncert pod ravnanjem maestra Marca Tarduea uz solisticu Jasminku Stančul, uglednu pijanisticu koja već dugi niz godina redovito nastupa s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Izvedbom djela F.B. Mendelssohna zaokružit će simfonijsku priču Festivala.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.