Folklorni ansambl Linđo nastupio je pred oduševljenom domaćom i stranom publikom sinoć, 23. srpnja ispred Katedrale u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara, a idući festivalski nastup na programu je 22. kolovoza na istoj lokaciji.

Folklorni ansambl Linđo neizostavan je dio programa Dubrovačkih ljetnih igara od 1967. godine, a iako tradicionalno nastupa na taraci tvrđave Revelin, zbog epidemioloških mjera i potrebe za većim gledalištem, prošle godine festivalskoj publici zaplesali su i zapjevali u parku Gradac, dok se ovog ljeta pozornica preselila u srce Grada ispred Katedrale. U tom jedinstvenom ambijentu, linđovci, među kojima se našlo i četrdesetak najmlađih članova kojima je ovo prvi festivalski nastup, su izveli zahtjevan devedesetominutni program koji je uključivao neizostavnu dubrovačku poskočicu linđo, posavske, valpovačke te bunjevačke plesove, stare splitske plesove, plesove iz Međimurja, iz Baranje, vrličko kolo, a glazbene točke bile su Kak je teško našu ljubav tajiti, Markuševački svati, Nosim te zemljo i Ča ko voli, ča ko zna te Tiridonda u izvedbi ženske klape FA Linđo. Na kraju nastupa, popraćeni gromoglasnim pljeskom brojne domaće i strane publike, kao bis su izveli nadigravanje iz bunjevačkog kola.

Ovaj sinoćnji nastup Linđa bio je svojevrsna promocija brojnih novih, mladih članova, ali ujedno i oproštaj dijela starijih članova. Tako je, nakon 42 godine u Linđu, gosparu Tonćiju Vukušiću sinoćnji nastup bio posljednji, a tim mu je povodom ravnatelj FA Linđo Vlaho Kljunak uručio prigodni poklon kao zahvalu za dugogodišnji angažman u ansamblu. Idući festivalski nastup Linđa na programu je pred kraj Igara, 22. kolovoza s početkom u 21 sat na istoj lokaciji, ispred Katedrale.