IX. Međunarodni glazbeni festival „Dubrovnik u pozno ljeto“ ispraćen s ovacijama uz brojnu domaću i stranu publiku.

Sinoć je pred Kneževim dvorom održan maestralan koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje i solistički nastup sjajnog violinista Iskandara Widjaje.

Ovom su prigodom predstavnici grada Sorrenta, dubrovačkog grada-prijatelja, Alfonso Iaccarino i Paolo Pane te Paolo Scibilia, umjetnički direktor Sorrento Festivala uručili zamjenici gradonačelnika Dubrovnika, Jelki Tepšić plaketu za 15 godina prijateljstva između ova dva grada. Poručili su kako se nadaju da će se suradnja intenzivirati i nastaviti kroz kulturnu suradnju i razvoj.

Na početku koncerta izvedena je dirljiva skladba Valse triste Jeana Sibeliusa uz DSO i maestra Widjaju. Nakon toga im se na pozornici pridružio Iskandar Widjaja koji je oduševio sve prisutne izvedbom složene kompozicije Henryka Wieniawskog. Nakon oduševljenog pljeska publike izveo je samostalno Bachovo djelo i njime pozdravio publiku.

U završnici koncerta DSO je s maestrom Widjajom izveo Simfoniju br. 2 u D-duru, op.36 Ludwiga van Beethovena, tako da je festival uspješno zaokružen njegovim skladbama. Za oproštaj od publike izvedena je skladba od posebne i osobne važnosti maestru Widjaji.

Publika je višeminutnim pljeskom, ovacijama i stajanjem ispratila DSO i maestra na završetku IX. izdanja MGF Dubrovnik u pozno ljeto, a Orkestar uskoro počinje osmišljavati program za iduću, jubilarnu sezonu.