U Domu kulture u Blatu održan je nezaboravan susret ljubitelja automobilizma s legendom naših cesta, Nikom Pulićem. Organizirala ga je Narodna knjižnica Blato, pružajući posjetiteljima uvid u bogati automobilistički svijet.
Franciska Jurišić Bačić imala je privilegiju voditi razgovor s Nikom Pulićem. Njihov razgovor nije samo oživio uspomene na legendarna natjecanja i uspone u karijeri, već je pružio i uvid u promjene koje su oblikovale modernu automobilističku scenu, kao i anegdote s brojnih utrka.
Niko Pulić nije samo najtrofejniji hrvatski automobilist, već je i simbol strpljenja, predanosti i kontinuiranog usavršavanja. Kroz svoje iskustvo, prenosio je vrijedne lekcije o disciplini, upornosti i odlučnosti, potičući sve prisutne na osobni razvoj i nadmašivanje vlastitih granica.
Ovaj susret nije samo prilika za divljenje prema automobilističkim dostignućima, već je potaknuo i raspravu o budućnosti ovog sporta u Hrvatskoj. WRC Croatia Rally vozit će se od 18. do 21. travnja 2024. kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Grad Zagreb. Hrvatska je četvrti put u WRC kalendaru, a očekivanja od hrvatskog izdanja su svake godine sve veća. S više od 400.000 gledatelja u 2023. godini te zaradi od 105 milijuna eura, WRC Croatia Rally svakako je važan dionik turizma i promocije Hrvatske u svijetu.
Iz Narodne knjižnice Blato poslana je poruka zahvalnosti svim posjetiteljima koji su sudjelovali u ovoj inspirativnoj večeri, kao i Niku Puliću na njegovim neumornim naporima u promicanju ljubavi prema automobilizmu.