Renomirana hrvatska književnica, profesorica i urednica Željka Horvat-Vukelja kroz interaktivan, zabavan i poučan program najmlađu je publiku upoznala sa svojim čarobnim svijetom pričokaza u subotu, 25. rujna u dva termina u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

Pričokazi su književno-scenska forma koju je autorica osmislila na sebi svojstven način kako bi kroz kombinaciju priče i scenskog igrokaza i djeca sudjelovala u stvaranju priče. Uspješnost takve forme bila je jasno vidljiva u oba subotnja termina tijekom kojih su djeca aktivno sudjelovala u programu, u veseloj atmosferi educirajući se o svijetu oko njih, a zanimljiv i kvalitetno koncipiran sadržaj potvrdila je i puna pažnja roditelja. Tijekom šezdesetak minuta književnica je uz male rekvizite i klavinovu prisutne upoznala s pričokazima Oblaci puni kiše, Od trokuta do triangla, Obična neobična zviždaljka, Čatanuga, Šuma u klaviru i drugima, a najmlađi su pomno pratili i aktivno sudjelovali od početka do kraja.

Željka Horvat-Vukelja gotovo trideset godina bila je urednica časopisa Modre laste u izdavačkoj kući Školska knjiga, no djeca je najbolje poznaju po slikopričama uz koje su učila čitati, kao i po Hrabrici iz istoimene slikovnice, koji je postao pojam za stjecanje hrabrosti. Punih 50 godina surađuje s Dječjim i obrazovnim programom Hrvatskog radija, gdje je objavila stotinjak priča i nekoliko radioigara. Stalna je suradnica časopisa Smib te je članica Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Od 1989. do danas održala je više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama, a u novije vrijeme na portalu Školske knjige priča svoje „Priče za mali odmor“.