U ponedjeljak, 7. prosinca s početkom u 17 sati u Luži (Kino Sloboda) otvorena je izložba plesnih fotografija čije su idejne začetnice Belinda Marić i Betty Milić, a u suradnji s Katarinom Radonić koja je fotograf izložbe.

Otvaranje izložbe bilo je zatvoreno za javnost zbog pridržavanja epidemioloških mjera o maksimalnom broju ljudi pri kulturnim događanjima, ali je bilo moguće pratiti live prijenos na instagram profilu Studia Stage. Ipak, originalna će zamisao ceremonije otvaranje pričekati ublažavanje mjera.

Modeli na fotografijama su: Nika Benko Perić, Karla Curić, Petra Curić, Mara Kakarigji, Petra Macan, Maja Makivić, Daria Morović, Petra Ruso, Lukša Tomić, Mihael Tošić.

“Ples je skriveni jezik duše našeg tijela” rekla je Martha Graham, poznata balerina i koreografkinja, a D’ambroise govori da je ples puls, otkucaj srca, disanje, to je ritam ljudskog tijela. To je ekspresija u vremenu i pokretu, ekspresija sreće, žalosti, ljubomore.
Organizatori su se zahvalili Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na ustupljenoj lokaciji za slikavanje te Kinemtografima Dubrovnik na lokaciji za izložbu fotografija.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika UO za kulturu i baštinu.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 28.prosinca.