Posljednji dan Dubrovnik Jazz Outbreak 2019 festivala započeo je vrlo inspirativnim Masterclassom Howarda Curtisa na kojem su se okupili brojni zainteresirani različitih uzrasta.

U posljednju koncertnu večer majstorski nas je uveo Ivan Bonačić autorskim skladbama u maniri cool jazza. S njim su nastupili i Filip Gavranović na gitari, Adriano Bernobić na bubnjevima i Viktor Lipić na klaviru i orguljama.

Na prvom Dubrovnik Jazz Outbreaku skladatelj i gitarist Filip Pavić imao je koncertnu premijeru svog prvog albuma „Terra Incognita“. Nastupio je s iznimnim glazbenicima s kojima je i snimio album: saksofonistom Jakom Arhom, pijanistom Matijom Dedićem i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom.

Grand finale vrhunskog trodnevnog jazz slavlja u Lazaretima osigurao je Howard Curtis III s trubačem Mirkom Cisilinom i kontrabasistom Nikolom Matošičem, programom “Soul on Ice” .

Festival je u sklopu postprojektnih aktivnosti projekta „Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika“, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika za Grad Dubrovnik organizirala Dubrovačka baština d.o.o.