Već više od pola stoljeća Hrvatsko društvo skladatelja ostvaruje interese glazbenih autora na području naše države, a temeljem ugovora s nizom stranih autorskih društava, i u svijetu. Ukoliko ste autor, a to još niste učinili, svakako je vrijeme da se učlanite i tako postanete članom moderno organizirane i opremljene strukovne udruge koja okuplja više od 9000 pridruženih članova od čega više od 360 redovnih. Na taj način dolazite u mogućnost da evidentirate izvedbe i emitiranja svojih djela, te da za to dobijete autorski honorar koji vam, kao nosiocu autorskog prava, po zakonu i pripada.

– Mi smo glas autora! Štitimo njihova zakonom zajamčena autorska prava i to se odnosi kako na domaće tako i strane autore. Osim toga, svima koji žele glazbu distribuirati ili ju poslovno koristiti omogućujemo da na vrlo jednostavan i brz način legalno koriste cjelokupan svjetski glazbeni repertoar. To je jasno silan posao i zato ga obavlja veliki broj stručnjaka. Mi smo dio globalnog međunarodnog sustava koji funkcionira u skladu s najvišim međunarodnim standardima. – rekao je glavi direktor ZAMP-a Nenad Marčec gostujući u emisiji “Sve u 16”. On je u Dubrovnik došao s kolegom Milanom Majerovićem – Stilinovićem povodom tematske konferencije.

– Točno je da naši mladi imaju veliki interes za glazbom naših susjeda, međutim činjenica je da je hrvatska pop glazba na ovim prostorima još uvijek najpopularnija. – pojasnio je Majerović – Stilinović.

Razgovor pogledajte u videu.
SPONZORIRANO