Na svečanoj Izbornoj sjednici Skupštine Društva arhitekata Dubrovnik koja se održala u petak 9. srpnja, izabran je novi Izvršni odbor Društva u sastavu Ursula Stanić Siništaj (predsjednica), Božo Benić (dopredsjednik) te članovi Paula Anđelić, Ivan Mihovil Siništaj i Ivan Vojnić.

Prilikom podnošenja Izvješća o radu Izvršnog odbora u proteklom mandatu, Božo Benić istaknuo je kako je na kraju svoga drugog mandata zadovoljan i ponosan postignutim rezultatima, naročito zbog toga što ti rezultati počivaju na silnom odricanju, strpljivosti i angažmanu tek nekolicine pojedinaca, čiji su entuzijazam i dobra volja nosili Društvo i njegove projekte proteklih nekoliko godina. Ujedno je istaknuo kako programe i projekte Društva sasvim sigurno ne bi bilo moguće ostvariti bez čitavog niza partnerskih suradnji, pomoći krovnih udruga i institucija, sponzora i pokrovitelja, a naročito osobnih odricanja i participacije pojedinaca članova Društva, posebno pritom istaknuvši i zahvalivši Gradu Dubrovniku i Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Novoizabrana predsjednica Društva Ursula Stanić Siništaj u svom prigodnom obraćanju Skupštini zahvalila je na povjerenju, najavila programski kontinuitet u radu Društva, te izrazila uvjerenje i u buduću uspješnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave po svim pitanjima koja se tiču unaprjeđenja stanja u prostoru. Ujedno je pozvala sve kolegice i kolege da se aktivno uključe i doprinesu radu Društva arhitekata Dubrovnik.

U Nadzorni odbor izabrani su Romano Duić, Petra Matić i Gordana Vetma, a u Sud časti Matko Vetma, Lea Đurović Ruso i Valentina Vojnić.

Sjednici su ispred Grada Dubrovnika nazočili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović, v.d. pročelnice Upravnog odjela za izgradnju Paula Pikunić Vugdelija i ravnatelj Umjetničke galerije Tonko Smokvina. Predstavnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske mr. sc. Maja Nodari članovima Skupštine obratila se pisanim putem.